Westendorps Fanfare

…is een vereniging die musiceren combineert met de nodige gezelligheid. Dit bereiken wij door ons repertoire te kiezen uit zowel klassieke muziek als de hedendaagse toppers. Dit spreekt onze muzikanten erg aan wat blijkt uit het grote verschil in leeftijd tussen de verschillende muzikanten, vanaf nog geen 12 jaar tot boven de 70.

Die jonge leeftijd is het gevolg van het al op jonge leeftijd beginnen met musiceren. Vanaf groep 4 van de basisschool kunnen de leerlingen zich opgeven. Na eerst op de blokfluit gespeeld te hebben waarbij de basiskennis van het musiceren geleerd wordt, kan de leerling kiezen uit een muziekinstrument. Onder leiding van een docent worden dan de vaardigheden op het instrument bijgebracht.
Hierbij wordt ook in kleine groepen het samenspel geoefend. Na het behalen van het A-diploma, wordt de overstap gemaakt naar het “grote” A-orkest, onder leiding van Tjeerd Bollmann.

Spreekt dit voorgaande u aan, komt u dan gerust eens luisteren op een donderdagavond vanaf 19.45 uur bij het Kulturhus “De Vos” in Westendorp.

Tot horens!

groepsfoto WFF in de Slangenburg

Concours Zutphen

En eindelijk was het zondag 26 november, dé dag dat het moest gebeuren, om half 8 in de ochtend vertrokken we met de bus richting Zutphen. We mochten als eerste optreden met als voordeel dat we ook op het podium mochten inspelen, dit geeft vaak al iets meer rust en vertrouwen. Iedereen pakte zijn of haar spullen en ja, dit jaar was al het benodigde materiaal gelijk al mee gekomen. (Wel fijn, want de trouwe supporters van destijds zaten nu al bij in de bus….) En omdat er elke keer tijdens een concours wel iets gebeurt waar jaren later nog over gesproken wordt,  kon het deze keer ook niet uitblijven … een naad van de broek begaf het op een  vreselijk verkeerd moment op een vreselijk verkeerde plek … gelukkig viel de schade mee en had dit gebeuren geen invloed op ons spelen (nemen we aan J).

We hebben de 3 mooie nummers naar eer en geweten uitgevoerd en dat in het laatste stuk een (pauk)stok z’n eigen gang ging hebben we maar gewoon voor lief genomen . Voor ons gevoel hadden we fijn muziek gemaakt en lag ons lot in handen van de jury.

Om 14.00 was de uitslag bekend en werd ons harde werken fantastisch beoordeeld: een eerste prijs met promotie!!! 85,75 punten. Wat waren we blij en trots!! Al die uren van oefenen en herhalen had zijn vruchten afgeworpen! De felicitaties en knuffels gingen over en weer.

De terugreis werd uiteraard heel gezellig en de aankomst bij de Vos was overweldigend! Versieringen en zelfs vuurwerk gaf ons een warm welkom. Via een prachtig versiert café liepen we naar de grote zaal waar zangvereniging DES een tweetal prachtige nummers voor ons zong. Mooie teksten als “iedereen  heeft zo zijn dromen” pasten perfect bij de euforische stemming.

Mooi dat een klein dorp groot kan zijn door zo met elkaar om te gaan. Ook kwamen er mensen van zusterverenigingen ons de hand schudden en dronken gezellig een glaasje mee. Om 17.30 genoten we gezamenlijk van een warme hap om daarna tevreden en voldaan huiswaarts te keren.

Natuurlijk moet je voor zo’n dag enorm veel dingen regelen en voorbereiden, zowel voor als achter de schermen. En dan moet je ook mensen gaan bedanken, maar wat als je iemand vergeet …. daarom via deze weg voor iedereen die ook maar iets heeft bijgedragen aan deze dag: onze hartelijke dank, fijn dat wij als WFF hebben mogen genieten van jullie bijdrage en steun!