Westendorps Fanfare

…is een vereniging die musiceren combineert met de nodige gezelligheid. Dit bereiken wij door ons repertoire te kiezen uit zowel klassieke muziek als de hedendaagse toppers. Dit spreekt onze muzikanten erg aan wat blijkt uit het grote verschil in leeftijd tussen de verschillende muzikanten, vanaf nog geen 12 jaar tot boven de 70.

Die jonge leeftijd is het gevolg van het al op jonge leeftijd beginnen met musiceren. Vanaf groep 4 van de basisschool kunnen de leerlingen zich opgeven. Na eerst op de blokfluit gespeeld te hebben waarbij de basiskennis van het musiceren geleerd wordt, kan de leerling kiezen uit een muziekinstrument. Onder leiding van een docent worden dan de vaardigheden op het instrument bijgebracht.
Hierbij wordt ook in kleine groepen het samenspel geoefend. Na het behalen van het A-diploma, wordt de overstap gemaakt naar het “grote” A-orkest, onder leiding van Tjeerd Bollmann.

Spreekt dit voorgaande u aan, komt u dan gerust eens luisteren op een donderdagavond vanaf 19.45 uur bij het Kulturhus “De Vos” in Westendorp.

Tot horens!

groepsfoto WFF in de Slangenburg

 

Krentenbollenactie Westendorps Fanfare

Op zaterdag 26 mei organiseert Westendorps Fanfare een krentenbollenactie. De leden van de fanfare komen langs de deuren in Westendorp om heerlijke krentenbollen te verkopen. Vanaf half 10 kunt u hen verwachten bij u aan de deur. De krentenbollen zijn gebakken door Bakkerij Heijerman en ze kosten € 3,- per zakje en 2 zakjes voor 5 euro. We willen met deze actie proberen om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Fanfare, zodat we dit weer kunnen investeren in nieuwe instrumenten en muzieknummers.

Huldigingen bij Westendorps Fanfare

Zaterdag 7 april jongstleden gaf Westendorps Fanfare haar voorjaarsconcert. Tijdens dit concert werden maar liefst 4 leden gehuldigd door de heer Graffelman namens de MBGF: Gerald Verstraaten (25 jaar), Willie Semmelink – Leneman (65 jaar), Erna Wolsink – Semmelink (40 jaar) en Bennie Bel (40 jaar).

Allen zijn actieve leden van de fanfare, hetzij in het bestuur, hetzij in de muziekcommissie. Maar ook bij andere hand en span diensten kunnen we op hen rekenen. Wij zijn dan ook ontzettend blij met hen en willen ze bij deze nogmaals van harte feliciteren!! We hopen dat ze nog lang bij onze fanfare muziek blijven maken.

Naast deze 4 leden werd ook ons ere lid Betsie Chevalking – Wennink in het zonnetje gezet. Zij is al 80 jaar lid van Westendorps Fanfare. Hiervoor kreeg zij een bloemetje overhandigd door voorzitter Henri Kolenbrander. Zij was hierdoor blij verrast!

Tijdens het voorjaarsconcert werd ook de donateursprijs uitgereikt. Dit keer een pellet terrashaard, volledig beschikbaar gesteld door Houtcv Nederland. Mevrouw ter Maat is de gelukkige winnares!
Gefeliciteerd met uw mooie prijs!

  

 

Voorjaarsconcert

Op zaterdagavond 7 april geeft Westendorps Fanfare haar jaarlijkse voorjaarsconcert.

Het programma start om 20.00 uur in “Kulturhus de Vos” te Westendorp. Tijdens dit concert zal de fanfare onder leiding van Tjeerd Bollmann onder andere Hymn of Glory, Virginia, Olympic Spirit en de mars 76 Trombones voor u spelen.

De toegang voor deze muzikale avond is gratis.

Tijdens dit concert reiken wij ook de donateursprijs uit. Alleen donateurs kunnen meedoen aan deze verloting. Deze keer is de prijs een mooie pellet terrashaard van Houtcv Nederland.

 

 

 

 

 

 

 

 

We hopen u allen deze avond te mogen begroeten!

Mogen wij u ook vast erop attenderen dat we op zaterdag 26 mei een huis-aan-huis krentenbollenactie houden in Westendorp. We kunnen uw steun als vereniging goed gebruiken.

Rabo Clubkas 2018: help ons met jouw stem

Dit voorjaar staat in het teken van Rabo Clubkas. Rabobank Graafschap stelt hiervoor maar liefst 150.000 euro beschikbaar, dit geld komt terecht bij verenigingen en stichtingen die bankieren bij Rabobank Graafschap. Natuurlijk doen wij ook mee, want met een extra bijdrage voor onze clubkas kunnen we mooie dingen doen.

 

Stem op ons van 5 t/m 19 april 2018
Leden van Rabobank Graafschap ontvangen begin april een stemkaart, daarmee mogen zij online vijf stemmen uitbrengen waarvan 2 op dezelfde club. Hoe meer stemmen er bij onze club terecht komen, hoe hoger het bedrag dat wij ontvangen. Mogen wij  op jouw stem rekenen? En maak je mensen in jouw omgeving ook enthousiast om op ons te stemmen? Alvast hartelijk dank hiervoor!

 

Lid worden

Ben je al wel klant van Rabobank Graafschap, maar nog geen lid? Word dit dan voor 1 maart 2018 via rabobank.nl/leden en stem mee!

 

Informatie Rabo Clubkas
Wil je meer weten over deze mooie actie? Kijk op http://rabo.nl/nkl/clubkas

Concours Zutphen

En eindelijk was het zondag 26 november, dé dag dat het moest gebeuren, om half 8 in de ochtend vertrokken we met de bus richting Zutphen. We mochten als eerste optreden met als voordeel dat we ook op het podium mochten inspelen, dit geeft vaak al iets meer rust en vertrouwen. Iedereen pakte zijn of haar spullen en ja, dit jaar was al het benodigde materiaal gelijk al mee gekomen. (Wel fijn, want de trouwe supporters van destijds zaten nu al bij in de bus….) En omdat er elke keer tijdens een concours wel iets gebeurt waar jaren later nog over gesproken wordt,  kon het deze keer ook niet uitblijven … een naad van de broek begaf het op een  vreselijk verkeerd moment op een vreselijk verkeerde plek … gelukkig viel de schade mee en had dit gebeuren geen invloed op ons spelen (nemen we aan J).

We hebben de 3 mooie nummers naar eer en geweten uitgevoerd en dat in het laatste stuk een (pauk)stok z’n eigen gang ging hebben we maar gewoon voor lief genomen . Voor ons gevoel hadden we fijn muziek gemaakt en lag ons lot in handen van de jury.

Om 14.00 was de uitslag bekend en werd ons harde werken fantastisch beoordeeld: een eerste prijs met promotie!!! 85,75 punten. Wat waren we blij en trots!! Al die uren van oefenen en herhalen had zijn vruchten afgeworpen! De felicitaties en knuffels gingen over en weer.

De terugreis werd uiteraard heel gezellig en de aankomst bij de Vos was overweldigend! Versieringen en zelfs vuurwerk gaf ons een warm welkom. Via een prachtig versiert café liepen we naar de grote zaal waar zangvereniging DES een tweetal prachtige nummers voor ons zong. Mooie teksten als “iedereen  heeft zo zijn dromen” pasten perfect bij de euforische stemming.

Mooi dat een klein dorp groot kan zijn door zo met elkaar om te gaan. Ook kwamen er mensen van zusterverenigingen ons de hand schudden en dronken gezellig een glaasje mee. Om 17.30 genoten we gezamenlijk van een warme hap om daarna tevreden en voldaan huiswaarts te keren.

Natuurlijk moet je voor zo’n dag enorm veel dingen regelen en voorbereiden, zowel voor als achter de schermen. En dan moet je ook mensen gaan bedanken, maar wat als je iemand vergeet …. daarom via deze weg voor iedereen die ook maar iets heeft bijgedragen aan deze dag: onze hartelijke dank, fijn dat wij als WFF hebben mogen genieten van jullie bijdrage en steun!