Krentenbollenactie Westendorps Fanfare

ATTENTIE,

dit jaar houden wij weer een

Krentenbollenactie

op zaterdag 20 mei 2017

krentenbollen

1 zak kost € 3,00
en
2 zakken kosten € 5,00

(inhoud per zak 6 krentenbollen)

Geplaatst in Home

Zomerfeest Westendorp 22-23-24 juni 2017

IMG_1395

IMG_1395 

Geplaatst in Feestvereniging

Steun Westendorp in de Rabobank Clubkas Campagne

Logo-Rabobank

Bent u lid van de Rabobank? Dan kunt u verschillende initiatieven in Westendorp steunen door uw stem te laten gelden in de Rabobank Clubkas Campagne. In totaal is er € 150.000 te verdelen in de regio Graafschap. Dat is de helft meer dan vorig jaar. Ieder lid krijgt vijf stemmen om te verdelen, waarvan hij/zij er twee op de zelfde club mag stemmen. Wij hopen dat u daarbij ook aan Westendorp denkt!

U kunt stemmen tot en met vrijdag 21 april. Leden van de Rabobank ontvangen een stemkaart. Volg de aanwijzingen op de stemkaart en kies welke vereniging of stichting uw steun kan gebruiken.

De initiatieven in Westendorp zijn:

  • Westendorps Belang 
  • Kulturhus de Vos
  • Sportvereniging Westendorp
  • Feestvereniging Westendorp
  • Westendorps Fanfare
  • SEV (Sport en Vriendschap) Westendorp
  • Minerva toneelvereniging Westendorp
  • Zangvereniging – Door Eendracht Sterk (DES) (staat onder Varsseveld)
  • N.Joy – Zangvereniging.
Geplaatst in DES (Koor), Fanfare, Feestvereniging, Kulturhus de Vos, Minerva, S.E.V. Westendorp, Voetbal, Westendorp.nl, Westendorps Belang

Aankondiging Jaarvergadering Westendorps Belang 17-05-2017

Belang2

De jaarvergadering van Westendorps Belang vind dit jaar plaats op woensdagavond 17 mei bij De Vos in Westendorp.


De agenda met het programma van deze avond wordt vooraf verspreid.

Geplaatst in Westendorp.nl, Westendorps Belang

Koningsdag 27 april 2017

koningsdag

IMG_1365

Geplaatst in Feestvereniging

Kwartaaltje 1 2017

kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie2 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie3 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie4 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie5 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie6 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie7 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie8 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie9 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie10 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie11 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie12 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie13 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie14 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie15 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie16 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie17 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie18 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie19 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie20 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie21 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie22 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie23 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie24 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie25 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie26 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie27 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie28 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie29 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie30 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie31 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie32 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie33 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie34 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie35 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie36 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie37 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie38 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie39 kwartaaltje jan 17.pdf lage resolutie40

Geplaatst in Kwartaal

Westendorps Fanfare ontvangt Varssevelds Mannenkoor

Op zondag 2 april slaan Westendorps Fanfare en het Varssevelds Mannenkoor de handen ineen en verzorgen gezamenlijk een matinee bij “Kulturhus de Vos”. Tijdens deze middag zullen zowel het mannenkoor als de fanfare hun eigen stukken ten gehore brengen, maar ook zullen zij samen enkele stukken opvoeren.

Het concert begint om 15.00 uur. De zaal is open vanaf 14.30 uur.

De toegang is gratis.

affiche-2april

Geplaatst in Home

Informatieavond Glasvezel levert nieuwe ambasadeurs op

fotoglasvezel

Er is veel belangstelling voor glasvezel in het Westendorpse Buitengebied. Dit bleek uit de goedbezochte informatieavond op woensdag 7 december 2016. De grote zaal van Kulturhus De Vos werd gevuld door ruim honderd aanwezigen. Deze avond was georganiseerd door de projectgroep Oude IJsselstreek op glas en Westendorps Belang

Het doel van de informatieavond is de lokale bewoners op de hoogte brengen over glasvezel en voor bereiden voor de campagne van “Glasvezel buitenaf“.  Deze campagne gaat spelen bij alle inwoners in de Oude IJsselstreek die op dit moment nog geen glasvezel of COAX-aansluiting hebben. Dit betreft circa 279 huishoudens in het postcode gebied 7054. 

Nu of nooit
Een voorwaarde om de campagne tot een goed einde te brengen is dat tenminste 50% van de inwoners van de Oude IJsselstreek kiest voor Glasvezel. Deze huishoudens sluiten dan een abonnement af bij een van de aanbieders waaronder Internet serviceproviders Solcon en Fiber. “Het is nu of nooit”, aldus Jan Geert Hek, initiatiefnemer van het project. Hek is afkomstig uit het buitengebied van de Heelweg en ondervindt dagelijks de beperkingen van trage internetverbindingen door het verouderde KPN-netwerk. “Mobiel internet via 4G is ook geen oplossing. Een gezin met kinderen is binnen een week door zijn bundel heen.” 

Niet duurder
“Overstappen op glasvezel zorgt ervoor dat je niet duurder uit bent maar de kwaliteit wordt wel vele malen hoger” volgens Hek. Aanwezige gebiedsmakelaar Jan Maalderink van de gemeente Oude IJsselstreek gaf aan dat de gemeente er belang aan hecht dat alle inwoners kunnen beschikken over snel internet. “Een goede internet aansluiting wordt straks onmisbaar in de zorgverlening.  Europa zorgt er helaas voor dat de gemeente deze plannen niet financieel kan ondersteunen. Daarom zijn wij erg blij met het particuliere initiatief van CIF”, aldus de gebiedsmakelaar.

Ambassadeurs
Ook was het doel van de avond om potentiële ambassadeurs te werven. De avond in Westendorp leverde gelijk al 6 nieuwe ambassadeurs op liet initiatief nemer Geoff Coupe vandaag weten. Daarnaast lieten diverse inwoners uit het buitengebied al weten belangstelling te hebben voor een glasvezelaansluiting. Westendorps Belang roept inwoners uit het buitengebied zich op om zich op te werpen als ambassadeur. Hiermee wordt de kans dat dit mooie plan doorgaat alleen maar groter. Hiervoor hoeft u echt niet technisch te zijn. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op de website van Oude IJsselstreek op glas.

 

 

 

Geplaatst in Westendorps Belang

Kerstsamenzang in Kulturhus de Vos op 17 december 2016

Op zaterdagavond 17 december 2016 organiseert Westendorps Fanfare de traditionele Kerstsamenzang in het Kulturhus de Vos in Westendorp. Aanvang 19.30 uur.

Op deze avond zult u verwelkomt worden door de midwinterhoorns van “de Olde Roop”. Samen met W.F.F. zullen zangvereniging D.E.S., Njoy en Irma ten Brinke aan deze avond meewerken.

De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Afbeeldingsresultaat voor kerst muziek

Geplaatst in Home

Glasvezel Informatieavond

In juli 2016 heeft de gemeente Oude IJsselstreek een convenant getekend met de firma CIF over het aanleggen van glasvezel in het buitengebied. Alle gemeenten in onze buurt hebben dat gedaan, zodat het buitengebied van de Achterhoek eindelijke een snelle verbinding net internet kan krijgen. De gemeente heeft de dorpsbelangenorganisaties gevraagd om hun bewoners van het buitengebied te motiveren hieraan deel te nemen. Het verhaal gaat namelijk alleen door als er meer dan 50% van de bewoners van het buitengebied deelnemen.

Het doel van de informatieavond is bewoners in het buitengebied van Westendorp op de hoogte te brengen over glasvezel, voorbereiden voor CIF’s glasvezel campagne “glasvezel buitenaf”, en potentiële ambassadeurs te werven.

Tijdens de informatieavond zal informatie gegeven worden over wat glasvezel inhoudt, hoe het proces met CIF gaat lopen, wat de planning is, etc.. Dit gebeurt door de werkgroep Oude IJsselstreek Op Glas. Dan zal ook gevraagd worden wie zich nog meer als ambassadeur wil inzetten om deze belangrijke verbetering van de kwaliteit in het buitengebied te realisering.

 

Geplaatst in Westendorps Belang Getagd met