Het project ‘Veelzijdige Oude IJssel’ is genomineerd voor de Gelderse prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit. Stem op dit project en maak het daarmee dé publiekswinnaar 2016!  Het gebied dat de meeste stemmen krijgt wint een geldbedrag van €10.000,-. Met een leuke of mooie motivatie maak je zelf ook nog eens kans op een prijs. We verloten 4 kaarten voor Nationaal Park De Hoge Veluwe en 13 boeken over deze gebieden met passie.

Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit
Met de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit wil de provincie Gelderland goede en inspirerende ruimtelijke projecten extra onder de aandacht brengen. Deze editie heeft als thema ‘gebieden met passie’. Gelderse gemeenten en organisaties hebben 56 projecten voorgedragen waarvan er 13 genomineerd zijn. De Oude IJssel (van de grens tot aan sluis De Pol), een gezamenlijk project van het Waterschap Rijn en IJssel en de gemeente Oude IJsselstreek,  is één van de kanshebbers. Er wordt zowel een juryprijs als een publieksprijs uitgereikt.

Veelzijdige Oude IJssel
De Oude IJssel stroomt bij Gendringen ons land binnen en stroomt 24 kilometer door tot aan Doesburg. Het gedeelte van de rivier tussen Gendringen tot aan stuw De Pol, nabij Gaanderen heeft de afgelopen 15 jaar een behoorlijke transformatie ondergaan. Er zijn ecologische verbindingszone ontwikkeld en meer recreatieve mogelijkheden gekomen op en langs het water, zoals fietspaden en rondvaartboot De Isselganger. Langs de Oude IJssel is het DRU Industriepark heringericht en in het gebied Engbergen is veel tot stand gebracht. Er zijn daar nieuwe wandel- en fietspaden, een paardencentrum en, een nieuwe kinderboerderij. De rivier is letterlijk de verbindende factor tussen al deze mooie projecten. Het initiatief kwam van de mensen (particulieren, instanties, en ondernemers)Waterschap Rijn en IJssel en de gemeente Oude IJsselstreek hebben het samen met die mensen vormgegeven.

Publieksprijs
Voor de publieksprijs kan vanaf nu gestemd wordt tot en met zondag 10 april. Stemt u ook? Dat kan via een speciale website van de provincie http://maakgelderlandmooier.gelderland.nl/Stem/default.aspx?platform=hootsuite
Op 21 april wordt bekend gemaakt wie de jury- en publiekswinnaars zijn. Stimuleer ook anderen om te stemmen. Dat kan bijv. via de facebookpagina van het waterschap of de gemeente. Speciaal voor deze nominatie is een video (Deze link opent in een nieuw venster) over het project gemaakt.