Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

In juli 2016 heeft de gemeente Oude IJsselstreek een convenant getekend met de firma CIF over het aanleggen van glasvezel in het buitengebied. Alle gemeenten in onze buurt hebben dat gedaan, zodat het buitengebied van de Achterhoek eindelijke een snelle verbinding net internet kan krijgen. De gemeente heeft de dorpsbelangenorganisaties gevraagd om hun bewoners van het buitengebied te motiveren hieraan deel te nemen. Het verhaal gaat namelijk alleen door als er meer dan 50% van de bewoners van het buitengebied deelnemen.

Het doel van de informatieavond is bewoners in het buitengebied van Westendorp op de hoogte te brengen over glasvezel, voorbereiden voor CIF’s glasvezel campagne “glasvezel buitenaf”, en potentiĆ«le ambassadeurs te werven.

Tijdens de informatieavond zal informatie gegeven worden over wat glasvezel inhoudt, hoe het proces met CIF gaat lopen, wat de planning is, etc.. Dit gebeurt door de werkgroep Oude IJsselstreek Op Glas. Dan zal ook gevraagd worden wie zich nog meer als ambassadeur wil inzetten om deze belangrijke verbetering van de kwaliteit in het buitengebied te realisering.