Er is veel belangstelling voor glasvezel in het Westendorpse Buitengebied. Dit bleek uit de goedbezochte informatieavond op woensdag 7 december 2016. De grote zaal van Kulturhus De Vos werd gevuld door ruim honderd aanwezigen. Deze avond was georganiseerd door de projectgroep Oude IJsselstreek op glas en Westendorps Belang

Het doel van de informatieavond is de lokale bewoners op de hoogte brengen over glasvezel en voor bereiden voor de campagne van “Glasvezel buitenaf“.  Deze campagne gaat spelen bij alle inwoners in de Oude IJsselstreek die op dit moment nog geen glasvezel of COAX-aansluiting hebben. Dit betreft circa 279 huishoudens in het postcode gebied 7054. 

Nu of nooit
Een voorwaarde om de campagne tot een goed einde te brengen is dat tenminste 50% van de inwoners van de Oude IJsselstreek kiest voor Glasvezel. Deze huishoudens sluiten dan een abonnement af bij een van de aanbieders waaronder Internet serviceproviders Solcon en Fiber. “Het is nu of nooit”, aldus Jan Geert Hek, initiatiefnemer van het project. Hek is afkomstig uit het buitengebied van de Heelweg en ondervindt dagelijks de beperkingen van trage internetverbindingen door het verouderde KPN-netwerk. “Mobiel internet via 4G is ook geen oplossing. Een gezin met kinderen is binnen een week door zijn bundel heen.” 

Niet duurder
“Overstappen op glasvezel zorgt ervoor dat je niet duurder uit bent maar de kwaliteit wordt wel vele malen hoger” volgens Hek. Aanwezige gebiedsmakelaar Jan Maalderink van de gemeente Oude IJsselstreek gaf aan dat de gemeente er belang aan hecht dat alle inwoners kunnen beschikken over snel internet. “Een goede internet aansluiting wordt straks onmisbaar in de zorgverlening.  Europa zorgt er helaas voor dat de gemeente deze plannen niet financieel kan ondersteunen. Daarom zijn wij erg blij met het particuliere initiatief van CIF”, aldus de gebiedsmakelaar.

Ambassadeurs
Ook was het doel van de avond om potentiĆ«le ambassadeurs te werven. De avond in Westendorp leverde gelijk al 6 nieuwe ambassadeurs op liet initiatief nemer Geoff Coupe vandaag weten. Daarnaast lieten diverse inwoners uit het buitengebied al weten belangstelling te hebben voor een glasvezelaansluiting. Westendorps Belang roept inwoners uit het buitengebied zich op om zich op te werpen als ambassadeur. Hiermee wordt de kans dat dit mooie plan doorgaat alleen maar groter. Hiervoor hoeft u echt niet technisch te zijn. GeĆÆnteresseerden kunnen zich aanmelden op de website van Oude IJsselstreek op glas.