Afgelopen zondag was het dan zo ver. Om 7 uur ’s morgens vertrok de bus richting Enschede. Omdat niet alle instrumenten in de bus pasten, heeft Johnny ten Brinke voor ons gereden in een bus van Roenhorst met alle slagwerk spullen. We willen jullie hervoor hartelijk danken!!

We kwamen ruim op tijd aan, zo vroeg zelfs, dat de deuren nog dicht zaten 🙂  Dat was maar goed ook, want we kwamen erachter dat er toch iets belangrijks vergeten was. Met dank aan de ouders van Hester was om 10 uur alles wel in Enschede. Super!

Na even in de bus te hebben gewacht, mochten we naar binnen. We hadden een eigen kleedkamer waar we alle instrumenten neer konden zetten. Omdat we als eerste aan de beurt waren, mochten we ook inspelen op het podium. Dit was echt een geluk en erg prettig. Zo weet je al precies hoe de zaal eruit ziet, hoe de klank van je instrument is, waar je naartoe moet lopen enz.  Daar hoef je je dan al niet meer druk om te maken.

Om 10 uur ging het dan echt gebeuren. We begonnen met “Monterosi”. Hier schoot Henk meteen in de stress, want zijn ventiel zat ineens muurvast. Tijdens het spelen heeft hij het ventiel helemaal open moeten draaien. Gelukkig werkte alles daarna wel goed mee. Na ons inspeelnummer volgde “The baron of Dedem” en “Spiritual moments”. Het klonk erg mooi en onze supporters waren ook erg enthousiast na afloop. Iedereen had zijn steentje bijgedragen en het was goed zo! Alleen nu nog afwachten wat de jury ervan vond. Omdat we als eerste moesten beginnen, moesten we ook het langste wachten op de uitslag. Ondertussen konden we luisteren naar de andere kandidaten. Een enkeling vond dit zo ontspannend dat hij even een dutje deed.

Uiteindelijk kregen we rond half 1 de uitslag te horen: 83,5 punten voor Westendorps Fanfare, de eerste prijs!!! Yes!!!

Uitgelaten, vrolijk en ook wel opgelucht stapten we weer in de bus. Bij thuiskomst stond er een lekker bordje patat op ons te wachten. Een afvaardiging van DES kwam ons feliciteren, maar ook het instrumentenfonds, de vendeliers, de voetbalvereniging, familieleden en andere bekenden! Wat attent van iedereen! We hebben er met zijn allen gezellig een aantal op gedronken en nog lang nagepraat over deze mooie dag. Een ieder die dit mogelijk heeft gemaakt bedankt hiervoor! En een bijzondere dank aan onze dirigent en alle muzikanten, we hebben het samen toch maar mooi gedaan!

Voor wie ons ook wil horen spelen, een klein stuk van ons optreden is te horen op

https://www.youtube.com/watch?v=5iuRlltCj2o&feature=youtu.be
en foto’s zijn te zien op

http://www.excelsior-losser.nl/wp-content/gallery/20141116-concertconcours-2014-final/default.htm

IMG-20141116-WA0019

Vrolijke, opgeluchte gezichten nadat de uitslag binnen was.

IMG-20141116-WA0033

Gezelligheid in de bus terug!

IMG-20141120-WA0018

Inleners ontzettend bedankt voor jullie inzet en gezelligheid! Hopelijk tot ziens!


 

 

 

 

 

 

IMG-20141120-WA0013

Felicitaties van de vendeliers.