Zaterdagmiddag 26 september werd er een veiling gehouden in De Vos te Westendorp. In een zaal vol belangstellenden gingen ruim 170 items onder de hamer. Veilingmeester Jan Breukelaar zorgde voor een energieke sfeer in de zaal. Dit resulteerde dat de veiling maar liefst € 6.171 bij elkaar bracht. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verbouw van het Kulturhus de Vos in Westendorp.

Vele spullen waren afkomstig van de verbouwing die de Vos momenteel ondergaat, waaronder stoeptegels, terrasstoelen en  picknicktafels. Ook inwoners en bedrijven uit Westendorp en omstreken leverden vele zaken aan. Er stond zelfs een heuse Mini oldtimer in de zaal, deze bracht € 620 op. Absoluut topstuk bleek de ficus die tot nu toe de serre van het café sierde. Deze verruilde van eigenaar voor niet minder dan € 1.000,-.

Een optreden van de “Dolly Dots” leverde €150 op evenals De Koekenbakkers en het dameselftal. Een levend varken ging weg voor  €240,-, een muziekinstrument (b-bas) €110,-.  Een vaandelhulde en een optreden van de fanfare beide €100.

072

De veiling leverde ook zaal vol enthousiaste Westendorpers op.

Opening vernieuwd terras
Voorafgaand aan de veiling was tijdens de nationale burendag de feestelijke opening van het compleet gerenoveerde terras. Deze werd afgelopen maanden samen met de voorgevel van De Vos flink onder handen genomen. Vele vrijwilligers en lokale bedrijven hebben zich hiervoor belangeloos ingezet. Op het resultaat mag heel Westendorp trots zijn. Een mooie voorbode voor de rest van de aanpak van het Kulturhus De Vos!

Het compleet vernieuwde terras werd feestelijk geopend op burendag

Het compleet vernieuwde terras werd feestelijk geopend op burendag

Een ander hoogtepunt van de middag was de toekenning vanuit het Univé Oost Fonds van € 2.500,- voor het project van de verbouwing van het Kulturhus de Vos.

Ondanks toekenningen van gemeente, provincie en andere fondsen is er nog veel extra geld nodig voor de verbouwing van het Kulturhus. Zoals u ziet aan het nieuwe terras leggen we de lat hoog zodat iedereen trots kan zijn op ons eigen Kulturhus. Initiatieven voor inkomstenwerving zijn dan ook van harte welkom u kunt zich hierbij melden bij de activiteitencommissie: activiteitendevos@gmail.com (Iris Meuleman, Adry Jansen). Ook vrijwilligers die een steentje bij willen dragen aan de bouw zijn van harte welkom.

Naast bouwactiviteiten zijn er ook diverse andere zaken waarvoor er vrijwilligers gezocht worden. Hiervoor hebben we een intekenlijst opgesteld, met klussen van jong tot oud, Heeft u deze nog niet ingevuld? Meldt u zich dan via de volgende link aan. Aanmelden vrijwilliger.